2014 m. rugsėjo 27 d., šeštadienis

Mėtinis pienas

Turbūt visi pamename, kaip vaikystėje, vos tik pradėjus kosėti, tėvai išvirdavo karšto pieno su medumi. Nelabai mėgau aš tą "vaistą", bet jei reikia, tai reikia.... Deja tėvai nesusiprato įmesti mėtos šakelę, nes tokį pieną būčiau gėrusi tikrai su malonumu.


0,5 l pieno
1-2 mėtų šakelės
2 v.š. cukraus/medaus (galima ir mažiau)

Pieną supilti į puodą. Mėtas nuplauti, lengvai patrinti tarp pirštų ir sudėti į pieną. Pieną užvirinti, suberti cukrų/medų ir maišant pavirti 1-2 min. Nuėmus nuo viryklės palikti 20-30 min pastovėti. Po to nuimti graimą, perkošti (mėtas išmesti) ir dėti į šaldytuvą, nors skanu ir šiltas. Žaliai spalvai išgauti įlašinti lašelį valgomų dažų.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą