Kalėdoms
4 kiaušiniai
400 g cukraus
400 g sviesto/margarino
60 g juodojo šokolado
440 g miltų
100 g kakavos
4 g druskos
12 g geriamosios sodos
2 a.š. citrinos sulčių
200 ml vandens
2 v.š. vanilinio cukraus
Sviestą ištirpinti kartu su šokoladu. Kol šokoladas aušta, kiaušinius išplakti su cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi. Į plakamus kiaušinius supilti šokolado-sviesto mišinį. Įpilti vandenį, citrinos sultimis gesintą sodą. Miltus sumaišyti su kakava ir lėtai įmaišyti į kiaušinių masę. Paruoštą tešlą sukrėsti į formą ir kepti 180 laipsnių karštumo orkaitėje, apie 1 val. Arba iki sauso medinio iešmelio.
Glajus pagal nuotaiką: tirpintas šokoladas su blizgiais pabarstukais, kiaušinio baltymas su maždaug stikline cukraus pudros (su, arba be, valgomais dažais). Kai keksas visiškai atvėsta aplieti pasirinkti glajumi ir papuošti (arba nepuošti).
Skanaus!
P.S. keksas gaunasi maždaug 1,6 kg. Kažkada kepiau ir mažus keksiukus, bet jie neprilygo didžiojo kekso skoniui.
mokslo metų pabaigai pažymėti
rudens šventei
Kiek yra 12 gr valgomosios sodos?
AtsakytiPanaikintimaždaug 2 a.š. be kaupo
Panaikinti