2015 m. rugpjūčio 19 d., trečiadienis

Traškios cukinijų lazdelės

Seniai norėjau kažko panašaus, bet cukinijas sunaudodavau visai kitur. o ir šiaip, nelabai drąsu buvo valgyti tiesiog cukinijas, be mėsos, kaip pagrindinį užkandį. Aišku sunkiausia susikaupti ir paragauti, bet paragavus skonis nenuvilia ir net nepastebi kaip lėkštė ištuštėja....


400 g cukinijų
50 g miltų
20 g krakmolo
druska, pipirai
1 kiaušinis
100-120 g džiūvėsėlių
30 g kieto, smulkiai tarkuoto, sūrio
žiupsnelis džiovintų čiobrelių

Padažas:
natūralus jogurtas
pomidorų tyrė
prieskoniai

Cukiniją supjaustyti neilgais šiaudeliais, kaip bulvytėms fri. Sudėti į celofaninį maišelį, į kurį suberti miltus, krakmolą, druską, pipirus ir tvirtai užspaudus gerai pakratyti, kad cukinijų šiaudeliai tolygiai apliptų miltų mišiniu. Kiaušinį suplakti šakute. Džiūvėsėlius plačiame dubenyje sumaišyti su tarkuotu sūriu ir žiupsneliu čiobrelių. miltuotas cukinijų lazdeles mirkyti į kiaušinio plakinį, apvolioti džiūvėsėlių mišinyje ir, paliekant tarpus tarp gabalėlių, sudėti į kepimo skardą. Kepti 200 laipsnių karštumo orkaitėje, 10-15 min. Patiekti iškart kaip užkandį su padažu, ar kaip garnyrą prie kepsnio.
Skanaus!
Gastronom



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą