2015 m. spalio 11 d., sekmadienis

Biskvitas papuošimui

Nesu prancūzų konditerijos gerbėja, bet internetinėje erdvėje matyti kepiniai (o vėliau ir kažkur užtiktas receptas) taip sužavėjo, kad net panorau pati kažką panašaus pagaminti. Aišku iki matytų šedevrų man toli kaip iki mėnulio, bet vienas puošybos akcentas - korėtas biskvitas, taip įstrigo, kad pagaliau ėmiau ir išbandžiau. Gavosi daug geriau nei tikėjausi ir išoriškai labai panašu į tai, ko norėjau. Trumpiau tariant, kepiau tortą, su idėja, kad tai kelmas ir šalia jo, samanose, auga grybai. Kadangi samanų nulipdyti nemoku, teko pagudrauti su jau minėtu biskvitu. Tešlą nudažiau žaliai, pakepiau ilgiau nei nurodyta recepte ir gavau visai neblogą, pereinamų spalvų, vaizdą. Beliko suplėšyti, sudėlioti, paklijuoti šokoladu ir susodinti grybus :)

1 kiaušinis
14 g cukraus
5 g kepimo miltelių
25 g miltų
30 g skysto medaus
maistinių dažų
Kiaušinį suplakti su cukrumi ir medumi. Įpilti dažų ir vėl išplakti. Palaipsniui suberti miltus su kepimo milteliais, gerai išmaišyti ir supylus į kepimo indą kepti 1-2 min. mikrobangų krosnelėje arba 3-4 min. 180 laipsnių karštumo orkaitėje.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą