2014 m. lapkričio 6 d., ketvirtadienis

Grybukai valgomoje pintinėlėje

Kartais iš niekur nieko, ir būtinai vėlai vakare, užeina noras kažką kepti. Ne tiek, kad valgyti norėtųsi kažko skanaus, bet užsinori būtent pačio kepimo proceso. Vieną vakarą pasinaudojau tuo staiga atsiradusiu noru ir prikepiau grybukų. O tokią keptą pintinėlę buvau kažkur internete nusižiūrėjusi, tad beliko tik sujungti abi mintis ir pažiūrėti kas iš to gausis. O gavosi gražus ir netikėtas velykinis vaizdelis :)


GRYBUKAI
200 g grietinės (arba kefyro)
250 g cukraus
2 kiaušiniai
apie 500 g miltų
1 a.š. sodos
2 v.š. medaus
200 g margarino
2 a.š. vanilinio sukraus

Margariną su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir medumi pakaitinti ant ugnies kol gausis skysta vientisa mase ir atvėsinti iki kambario temperatūros. Sodą sudėti į grietinę, gerai išmaišyti ir supilti į pravėsusią margarino-medaus masę. Gerai išmaišyti. Supilti paplaktus kiaušinius ir darkart gerai išmaišyti. Berti miltus ir užminkyti minkštą tešlą. Kepti specialioje grybukų keptuvėje kol gražiai  paruduoja.
Dažyti grybukus paprasčiausiu aisingu: kiaušinio baltymas, citrinos rūgštis ir cukraus pudra. Dar galima kokio skanaus kvapo įlašinti. Kepurėles dažiau su tuo pačiu aisingu, tik dėjau skirtingus maistinius dažus.



PINTINĖLĖ
250 ml pieno
2 kiaušinių tryniai
100 g margarino (arba sviesto)
100 g cukraus
1 a.š. druskos (dėjau 0,5 a.š.)
500 g miltų
25 g šviežių mielių

Mieles sutrinti su 2 v.š. cukraus iki skystos košelės ir užpilti šiltu pienu. Palikti 10-15 min kad pakiltų. Kol mielės kyla ištirpinti ir ataušinti margariną, o trynius suplakti su likusiu cukrumi. Pakilusias mieles supilti į didesnį dubenį, supilti margariną, trynių masę, berti druską, miltus ir užminkyti minkštą elastingą tešlą. Dubenį su tešla pridengti ir padėti 1 val. šiltai, kad pakiltų. Toliau viską daryti pagal tokią instrukciją:


Supintą krepšelį patepti kiaušinio trynio plakiniu ir kepti 180 laipsnių orkaitėje kol gražiai paruduoja. O iš likusios tešlos iškepti skanių bandelių :) Kai krepšelis ataušta, atsargiai išimti dubenėlį, palaukti valandą ar dvi kol krepšelis sutvirtės ir dėti grybukus ar bet kokius kitokius sausainius.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą