2012 m. kovo 10 d., šeštadienis

Moliūgų pyragas su varškės kremu

Ilgą laiką kampe, visų užmirštas, gulėjo moliūgas. Vis nesiryžau jo prapjauti, nes bijojau, kad tokio kiekio moliūgo taip greitai nepavyks sudoroti. O ir moliūgas dar tik skinasi kelią į mano virtuvę, tad nelabai ką ir sugalvoju ką iš jo pagaminti. Bet kai išbandžiau šį pyragą (nors man labiau panašu į moliūginį meduolį), pasižadėjau sau, kad atėjus moliūgų valgymo metui, aš jį kepsiu vėl ir vėl :)


Tešlai:
300 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
300 g cukraus
3 a.š. kepinių prieskonių
175 g razinų
4 kiaušiniai
200 g sviesto
nuo 1 apelsino nutarkuota žievelė
1 v.š. apelsinų sulčių
500 g nulupto moliūgo

Kremui:
200 g varškės
85 g sviesto
100 g cukraus pudros
nuo 1 apelsino nutarkuota žievelė
iš 1/2 apelsino išspaustų sulčių

Miltus, kepimo miltelius, druską, cukrų, prieskonius, razinas sudėti į dubenį ir sumaišyti. Išplaktus kiaušinius supilti į ištirpintą ir kiek pravėsusį sviestą. Įmaišyti apelsino žieveles ir sultis. Sviesto ir kiaušinių masę supilti į miltus ir išmaišyti. Įmaišyti per burokinę tarką sutarkuotą moliūgą. Tešlą dėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, išlyginti paviršių ir kepti 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 40 min.
Varškę, kambario temperatūros sviestą, cukraus pudrą, apelsinų sultis gerai išsukti ir atšaldyti. Kremu aptepti iškepusį ir ataušusį pyragą, o ant viršaus pabarstyti apelsino žievelių. Skanaus :)


Kaip dariau aš:
1. prieskoniai: vanilinis cukrus, žiupsnelis maltų gvazdikėlių, 1 a.š. cinamono, ir žiupsnis šviežiai malto muskato. Gal dėl prieskonių jis man ir priminė meduolį :)
2. apelsinų žieveles dėjau pirktines, o vietoj sulčių įlašinau apelsinų ekstrakto, nes tuo metu po ranka neturėjau "gyvo" apelsino.
3. mano kepimo skarda maždaug 20x30, tai sakyčiau kaip tik. Pyragas gaunasi nei per storas, nei labai plonas.
4. aptepiau rikota, į kurią pagal skonį dėjau cukraus pudros ir įvarvinau keletą lašų apelsinų ekstrakto. Ant viršaus pabarsčiau pirktinių žievelių.
Skanus tiek šiltas, tiek ir pilnai atvėsęs.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą