Mane labai teigiamai paveikė laiko persukimas - mažiau laiko praleidžiu miegodama, ir pusryčiams paruošiu blynus. Va taip eilinę dieną būna puikieji mieliniai blynai, o ne kasdieniniai sumuštiniai. O dar kai iš šaldytuvo ištrauki per vasarą sukauptas atsargas, tai ir paprastas antradienis nuo pačio ryto tampa nepaprastu :)
25 g šv. mielių arba 8-9 g sausų
3 v.š. cukraus
500 ml pieno
2 kiaušiniai
žiupsnelis druskos
miltų (tiek, kad tešla gautųsi grietinės tirštumo)
keletos saujų mėlynių ar kitų mėgstamų uogų
Mieles sutrinti su 1 v.š. cukraus ir užpilti šiltu pienu. Kiaušinius (šakute) suplakti su likusiu cukrumi ir supilti į mieles. Viską gerai išmaišyti ir maišant suberti miltus. Gautą tešlą pridengti ir padėti šiltai, kad pakiltų. Kai tešla pakyla, krėsti po šaukštą į keptuvę su įkaitintais riebalais, ant viršaus užberti mėlynių ir kepti iš abiejų pusių.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą