Šioms (jau praėjusioms) Velykoms buvau sugalvojusi išsikepti tortą, kokio dar nesu kepusi. Tiesiog užsinorėjau kažko naujo ir nebandyto. Deja, planas neišdegė, nes tortą gavom dovanų (irgi dar nevalgytą). Tokiu atveju beliko kepti senus gerus keksiukus ir sugalvoti kažką naujo jų kepurėlėms. Kaip tyčia slenkant instagramu už akies užkliuvo labai šokoladinis ir apetitą keliantis kremas ne tik keksiukų, bet ir tortų puošimui ar sutepimui. Komentarų milijonas ir visi vienbalsiai jį liaupsina. Beliko tik nusirašyti ir išbandyti. Kaip tariau, taip ir padariau. Ir žinokit tikrai, jis toks mega šokoladinis, purus, gaivus, gerai laikantis formą ir toks skanus, kad galima vieną, be jokių keksiukų, šaukštu kabinti ir valgyti. Dar vienas didelis šio kremo pliusas yra tai, kad laikant sandariame indelyje šaldytuve jis gali stovėti savaitę (ar truputį ilgiau). Labai rekomenduoju pirmai progai pasitaikius pasigaminti :)
200 g sviesto
100 g cukraus pudros
400 g maskarponės sūrio
150 g šokolado (pieniško ar juodo - pagal skonį)
80 ml plakamosios grietinėlės (naudojau 30%)
2 v.š. kepinių kakavos
Kambario temperatūros sviestą gerai suplakti su cukraus pudra. Plakti kol sviestas taps purus ir pabals. Tada sudėti maskarponę ir dar plakti kokias 3 min.
Šokoladą ištirpinti. Tirpinti galima dviem būdais: mikrobangėje (2 kartus po 30 sek) arba garų vonelėje (į didesnį puodą pripilti vandens, ant viršaus dėti mažesnį dubenį (kad nesiliestų su vandeniu) su šokoladu ir kai vanduo užvirs, šokoladas pradės tirpti). Aš taupydama laiką dažniausiai renkuosi pirmąjį variantą. Grietinėlę pakaitinti iki burbuliukų atsiradimo prie puodo sienelių (arba maždaug iki 80 laipsnių) ir užpilti ant ištirpinto šokolado. Viską išmaišyti šluotele, kad gautųsi vientisa masė. Sudėti kakavą ir darkart gerai viską išmaišyti. Gautą mišinį supilti į sviesto-maskarponės kremą ir paplakus mikseriu 2-3 min galima puošti keksiukus. Jei kremas gaunasi truputį per skystas, galima 10-15 min palaikyti šaldytuve.
Skanaus!
Labai idomus ir skanus receptas, butinai isbandysime. :)
AtsakytiPanaikinti