2012 m. vasario 9 d., ketvirtadienis

Valentino kiaušinienė

Visi sako, kad vasaris meilės mėnuo. Gal todėl, kad jis statistiškai būna šalčiausias? O gal todėl, kad jis trumpiausias? Kad ir kaip ten bebūtų, ir vienu, ir kitu atveju, valgyti norisi. O jei dar įsijauti į tą valentininį verpetą, tai nori savo kitą pusę palepinti, nustebinti ir sulaukti pagyrų už skanius ir gražius pusryčius. Todėl čia labai vietoje ir labai laiku paprasta, bet neprasta kiaušinienė. Taigi, kepam


kiaušiniai,
pieniškos dešrelės,
dantų krapštukai,
prieskoniai pagal skonį,
aliejus kepimui

Dešrelių, kiaušinių ir krapštukų turi būti po lygiai. Dešreles įpjauti paliekant poros centimetrų galiuką, išversti ir susegti pagaliuku. Taip gaunasi širdelė. Širdeles atsargiai dėti į įkaitintą keptuvę su aliejumi ir į jų vidų įmušti po kiaušinį, paprieskoniuoti ir uždengus dangtį kepti ant silpnos ugnies. Iškepa per keletą minučių.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą