2012 m. spalio 1 d., pirmadienis

Česnakinė Oliverio ciabatta

Savaitgaliais mėgstu paspoksoti Džeimio Oliverio ruošiamus patiekalus per pusvalandį, ir jau ne vieną kartą mačiau tą jo traškią-minkštą ciabatta duoną. Kadangi šiandien buvo čili sriubos diena, tai prie jos kuo puikiausiai tiko ta išgirta duonelė. O ir pačios ciabattos buvo gaila, nes vis neatsirado laiko ją suvalgyti, tad teko atkepti. O atkepus pasižadėjau sau, kad nuo šiol ją tik tokią ir valgysiu, nes Oliveris nemelavo - beprotiškai skanu, trašku išorėje, ir minkšta viduje. Rytoj kartosim :)


kepaliukas ciabatta duonos
alyvuogių aliejus
mėgiami prieskoniai (mano atveju: čiobrelis, rozmarinas, raudonėlis)
3-4 skiltelės česnako
geras žiūpsnis druskos
Duoną supjaustyti riekelėmis, bet pjauti ne iki galo, kad neišsiskirstytų. Pašlakstyti aliejumi, išspausti ant viršaus česnaką, apiberti prieskoniais, vėl pašlakstyti aliejumi ir įtrinti visą kepaliuką ir kiekvieną riekelę atskirai. Imti lapą kepimo popieriaus, sugniaužyti, sušlapinti po kranu ir įvynioti duoną. Kišti į 200 laipsnių orkaitę ir pakepti maždaug 20 min., arba kol popierius visiškai išdžiūna ir pradeda galiukai geltonuoti.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą