2012 m. spalio 1 d., pirmadienis

Čili sriuba

Taip norėjau kažko aštraus, kad nusibodo atidėlioti čili sriubytės virimą, o imtis realių veiksmų. Ir ką gi, pirmas blynas neprisvilo - šeimos įvertinimai puikūs, o akimirksniu ištuštėjęs puodas tai tik patvirtino. O kur dar česnakinė Oliverio ciabatta....

500 g maltos jautienos
2 dideli pomidorai (maždaug 500 g)
2 svogūnai
4 skiltelės česnako
2 skardinės konservuotų aštrių pupelių
1 mažas čili pipiriukas arba čili miltelių pagal skonį
po žiūpsnelį druskos ir cukraus
4 v. š. pomidorų padažo
fermentinio sūrio (užtarkavimui ant viršaus)
Svogūnus susmulkinti ir pakepinti su faršu. Pomidorus blanširuoti (nuplikyti verdančiu vandeniu) ir nulupti odą. Truputį pasmulkinti, sudedėti nuluptą česnaką, įmesti čili ir sublenderiuoti. Kai faršas iškepa, suversti jį į puodą, užpilti trintais pomidorais, sudėti pupeles (be skysčio), tomatą ir pavirinti keletą minučių. Pilti į dubenėlius ir prieš patiekiant užtarkuoti sūrio.
Skanaus!

P.S. sriubos aštrumą galima reguliuoti čili pipiru/milteliais, o valgyti galima ir su šaukšteliu grietinės. Beje, iš to skubėjimo valgyti pamiršau užtarkuoti sūrio....


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą