1 kg varškės
40 g želatinos
1 stiklinė pieno
įvairių spalvų želė (aš dedu trijų spalvų po pakelį)
6 v.š. cukraus (galima ir daugiau, pagal skonį)
vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto
Iš anksto pasidaryti želę. Želė geriau daryti tvirtesnę, t.y. pilti mažiau karšto vandens, nei kad nurodyti ant pakuotės. Želatiną užpilti šiltu vandeniu ir 5-7 min. pabrinkinti. Išbrinkusią želatiną sudėti į karštą pieną ir ištirpinti. Pertrintą varškę sumaišyti su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir supylus pieno-želatinos masę gerai išmaišyti. Jei varškė stambesnė, galima darkart pertrinti blenderiu. Želė supjaustyti gabaliukais ir sudėti į varškės masę. Viską gerai išmaišyti, sudėti į norimą formą ir statyti į šaldytuvą bent porai valandų. Stingsta labai greitai, todėl laukiant laikas neprailgsta :)
Skanaus!
va sita reiks pasidaryt. kaip tik varskes atsidejau. ;)
AtsakytiPanaikinti