Sekmadienis, kaip jau įprasta, eilinį kartą tampa blynadieniu. Nors ir nesu arši miltų priešė ar tai sveikos gyvensenos propaguotoja, bet blynai be miltų labai sudomino. Aišku iš pradžių reikėjo "pagauti" taktiką, kad blynus sėkmingai apversčiau, nes jie labai minkšti ir purūs, bet ilgiau pakepinus viskas puikiai pavyko. O ir vaikų įvertinimas toks, kad vos spėjau kepti :)
1 st. avižinių dribsnių
1 st. manų kruopų
500 ml kefyro
3 kiaušiniai
2 v.š. cukraus (arba pagal skonį)
0,5 a.š. sodos
0,5 a.š. druskos
3 v.š. aliejaus
Dribsnius sumaišyti su manų kruopomis, užpilti kefyru, gerai išmaišyti ir palikti 2 val. brinkti. Kai kruopos išbrinks, įmušti kiaušinius, suberti cukrų, druską, sodą, supilti aliejų ir gerai išmaišius kepti įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą