Kopūstas - viena iš mano mylimiausių daržovių. Visada laukiu kada parduotuvėse pasirodys šviežios, traškios ir gražiai žalios galvos. O kai sulaukiu, tada skelbiu kopūstų sezoną su sriubomis, troškiniais ir salotomis. Vienos iš mano mėgiamų salotų - su medaus-garstyčių užpilu.
nedidelė kopūsto galva
1-2 morkos
1 nedidelis raudonas svogūnas
Užpilas:
1 v.š. grūdėtų garstyčių
1 v.š. skysto medaus
1/2 citrinos sultys
3-4 v.š. aliejaus
keletas lašų sojos padažo
druskos (jei trūksta)
Daržoves supjaustyti, sudėti į didesnį dubenį. Užpilo produktus sumaišyti tarpusavyje, užpilti ant daržovių ir rankomis sutrinti, pagniaužyti, kad išsiskirtų sultys.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą