2015 m. gegužės 8 d., penktadienis

Aguonų keksas su sezamų pasta

Ateinu su nuostabiai kvapniu ir beprotiškai skaniu (kas mėgsta sezamus) keksu. Receptą užtikau visai netyčia, klaidžiodama po blogų platybes, ir iškart įsimylėjau, tiesiog nujaučiau, kad jis bus vienas iš mano favoritų. Kaip rašo autorė, šis keksas yra iš Antalijos virtuvės. Deja, nebuvau, negaliu patvirtinti ar tikrai tai tiesa, bet skonis nuo to nenukenčia.


4 kiaušiniai
0,5 st. sezamų pastos (tahini)
1 st. pieno
1 st. aliejaus
2 st. kukurūzų miltų
1 st. įprastų miltų
2 st. cukraus
10 g kepimo miltelių
1 a.š. cinamono
3 v.š. aguonų

Miltus, cinamoną, kepimo miltelius ir aguonas gerai sumaišyti. Kiaušinius išplakti su cukrumi. Į kiaušinių masę sudėti sezamų pastą, supilti pieną, aliejų ir gerai suplakti. Įmaišyti sausą mišinį, gerai išmaišyti ir supylus į kepimo formą kepti apie 1 val (arba iki sauso iešmelio), 180 laipsnių karštumo orkaitėje.
Skanaus!





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą