Pagaliau ruduo įsivažiuoja visu pajėgumu ir vienos iš mylimiausių mano daržovių jau saugiai pūpso rūsyje. Belieka marinuoti, konservuoti, tarkuoti ir visokias mišraines makaluoti. O kadangi darbe visą savaitę valgiau tą įprastą burokėliai-pupelės, tai namuose, per išeigines, jau nebenorėjau į ją net pasižiūrėti (bet burokėlių vis dar norėjosi :) ). Teko ieškotis naujo varianto, kuris tikrai nenusileidžia įprastiniam.
Virti burokėliai
virti žalieji lęšiai
poras
rūgštus obuolys
fetos sūris
apelsinas
alyvuogių aliejus
druska ir pipirai pagal skonį
Burokėlius ir nuvalytą obuolį sutarkuoti burokine tarka. Porą supjaustyti ir sudėti į burokėlių masę. Suberti lęšius, prieskonius (su druska atsargiau, nes feta pakankamai sūri) ir išmaišyti. Dalį fetos sūrio sumaišyti su smulkintomis daržovėmis, o likusią dalį - sudėti ant mišrainės viršaus. Iš apelsino išspausti sultis, sumaišyti su alyvuogių aliejumi ir užpilti ant salotų.
Skanaus!
P.S. produktų kiekiai priklauso nuo valgytojų skaičiaus :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą