Kai tik įsigijau knygą "Kaupiame atsargas", iškart įstrigo pora receptų, kuriuos su nekantrumu laukiau išbandyti. Vienas, prinokus avietėms, jau išbandytas, kitas - lauks kitų metų (nes šiemet nesulaukiau pagrindinio ingrediento). Taigi, apie išbandytąjį. Uogienė tikrai labai kvapni (pastovėjusi primena kažkokių seniai valgytų saldainių kvapą :) ), tamsesnė nei įprastai, labai saldi ir tiršta, praktiškai džemas. Trumpiau tariant, tai uogienė, kuri privertė pamėgti avietes :)
1 kg aviečių
1 kg cukraus
1 cinamono lazdelė
2-3 žvaigždutės anyžių
1 a.š. nutarkuotos citrinos žievelės
Uogas supilti į puodą, sugrūsti kočėlu, užpilti cukrumi ir užvirinti. Sudėti prieskonius, žieveles ir virti ant silpnos ugnies apie 30 min (aš viriau ilgiau, apie 1 val., nes man uogienė buvo vis per skysta). Išimti cinamono lazdelę, anyžių žvaigždutes ir dar karštą uogienę supilstyti į stiklainius. Tvirtai užsukti ir palikti atvėsti.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą