Visi žino, kad geriausias maistas pusryčiams - košė. Man pati skaniausia avižinė košė su priedais ir virta piene, su šlakeliu vandens. Idealiausias variantas - avižiniai dribsniai (patys paprasčiausi), obuolys ir cinamonas (be jo niekaip:). Vienas labai vertingas patarimas prieš verdant košę: nepadauginti dribsnių (kaip kad nuolat nutinka), nes taada tą pačią košę teks valgyti ir vakarienei, ir dar kitiems pusryčiams liks :)
pienas (su šlakeliu vandens)
avižiniai dribsniai
rudas cukrus/medus
obuolys
žiupsnelis cinamono
Visos proporcijos priklauso nuo valgytojų skaičiaus.
Pieną su vandeniu užvirinti, suberti dribsnius ir vis pamaišant išvirti iki mėgiamo minkštumo. Obuolį nulupti, sutarkuoti burokine tarka ir sudėti į dribsnius. Minutę ar dvi pavirti, suberti cukrų/medų, cinamoną, išmaišyti ir nuėmus nuo viryklės, uždengus dangčiu keletą minučių palikti "pailsėti", bet galima ir iškart valgyti.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą