2015 m. rugpjūčio 2 d., sekmadienis

Šiltos halloumi sūrio salotos

Kai vasara nelepina geru oru, tenka traukti elektrinį grilį ir vasarą susikurti namuose. Vienas iš tokių "pagrilinimų" - halloumi salotos. Tai palyginti nesenas mano atradimas, bet iškart pamėgtas. Halloumi - iš Kipro kilęs sūris, kuris tradiciškai gaminamas iš avies ir ožkos pieno. Truputį sūrus, aromatingas ir kepant išlaiko savo formą, todėl labai tinkamas griliui ar karštiems sumuštiniams (ir skanesnis pakepintas).


keletas riekelių halloumi sūrio
pomidoras
agurkas
keli svogūno laiškai
sauja virtų lęšių
alyvuogių aliejus
granatų sirupas
rupi jūros druska

Pomidorą supjaustyti griežinėliais ir kartu su sūriu pakepinti ant grilio (arba keptuvėje). Agurką supjaustyti griežinėliais, svogūno laiškus susmulkinti. Daržoves sudėti į lėkštę, užberti druskos (pagal skonį), sudėti sūrį, lėšius, pašlakstyti aliejumi ir granatų sultimis.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą