Atrodo ir nesu išranki maistui, bet karts nuo karto atsiranda kažkoks maistas, kurio vengiu net paragauti. Alyvuogių vis dar privengiu, o va juoduosius serbentus išbandžiau - savotiškai skani rūgštelė :)
1 st. juodųjų serbentų
200 g miltų
50 g į miltus sumaltų avižinių dribsnių
150 g cukraus
1 kiaušinis
200 ml pieno
80 ml aliejaus
1,5 a.š. kepimo miltelių
0,5 a.š. cinamono
žiupsnelis druskos
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, druska, cinamonu, cukrumi ir maltais dribsniais. Kiaušinį suplakti su pienu ir aliejumi. Miltų mišinį suberti į kiaušinių plakinį ir gerai išmaišyti. Suberti uogas, atsargiai išmaišyti ir sudėjus tešlą į formeles kepti 25 min, 200 laipsnių karštumo orkaitėje.
Skanaus!
Gastronom
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą