Dar vienas atradimas mano virtuvėje - gruziniškas slyvų padažas tkemali. Labai skanus, aštrus, kvapnus ir greitai susivalgantis. Dabar laukiu kol prinoks didelės raudonos/mėlynos slyvos ir vėl daryssiu :)
2 kg slyvų (naudojau kaukazines slyvaites, nors recepte buvo raudonos)
200 g česnako
200 g cukraus (dėjau daugiau, nes mano slyvos buvo labai jau rūgščios)
3-4 čili pipirai
2 v.š. pomidorų pastos
2 v.š. druskos
Iš slyvų išimti kauliukus, česnaką nulupti, nuo čili pipirų nupjauti žalias uodegėles ir viską sumalti mėsmale. Sudėti į puodą, suberti druską, cukrų, pomidorų pastą, gerai išmaišyti. Kaitinti 20 min. nuo užvirimo, nuėmus dangtį. Gautą masę sudėti į sterilizuotus stiklainius ir sandariai užsukti.
Skanaus!
odnoklassniki.ru
2kg slyvukų jau be kauliukų (gryno svorio)?
AtsakytiPanaikintiAš svėriau su kauliukais, tik truputį viršaus uždėjau
AtsakytiPanaikinti