2015 m. rugsėjo 20 d., sekmadienis

Bananinis keksas

Senas geras bananinis keksas, kuris mano virtuvėje buvo visai nepelnytai užmirštas. Ir prisiminiau visai netyčia, vartydama savo užrašus, kai šaldytuve radau pamirštą ir pernokusią kekę bananų. Tiesa, originaliame recepte tai maži keksiukai su "Snickers" šokolado gabaliukais, bet kai aš nesu to šokolado mėgėja, tai visada kepu be jo. Skonis tikrai nenukenčia :)


100 g cukraus
0,5 a.š. vanilinio cukraus
2 kiaušiniai
2 prinokę bananai
2 a.š. kepimo miltelių
270 g miltų
100 g sviesto

Kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplakti iki tirštos, šviesiai geltonos masės. Supilti ištirpintą ir atvėsintą sviestą, dėti į tyrę sutrintus bananus (trinu prieš pat sudedant, kad nespėtų patamsėti) ir viską gerai išmaišyti. Įsijoti miltus su kepimo milteliais ir gerai išmaišius (tešla gaunasi labai tiršta) krėsti į kepimo formą ir kepti 190 laipsnių karštumo orkaitėje, apie 30 min (arba iki sauso iešmelio)
Skanaus!
Darbštuolė

P.S. mano keksas keptas iš dvigubos normos ir puoštas tirpintu šokoladu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą