2015 m. rugsėjo 20 d., sekmadienis

Moliūgų blynai

Pats laikas "naikinti" moliūgų derlių ir kepti kvapnius ir purius blynus pusryčiams :)

120 g miltų
1/2 a.š. sodos
1/4 a.š. druskos
1/2 a.š. cinamono
1/4 a.š. imbiero
1/4 a.š. muskato
1 kiaušinis
150 g pieno
170 g moliūgų tyrės
1 v.š. tirpinto sviesto
1 v.š. su kaupu cukraus
1/2 a.š. vanilės ekstrakto

Miltus sumaišyti su soda, druska, cinamonu, imbieru ir muskatu. Trynį atskirti nuo baltymo ir suplakti su pienu, moliūgų tyre (moliūgo gabalėlius pakepinti orkaitėje, nulupti žievę ir sutrinti), sviestu, cukrumi, vanilės ekstraktu ir supylus į miltų mišinį gerai išmaišyti. Baltymą išplakti iki tvirtų putų ir atsargiai įmaišyti į tešlą. Blynus kepti įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą