Nieko naujo, viskas labai paprasta ir seniai žinoma, bet kaip žinia, tai kas yra pamiršta seno, atsiminus tampa nauju. Taip ir man su salotomis. Gal kažkoks vitaminų trūkumas, gal vasaros ilgesys, bet artėjant žiemai vis labiau norisi žalių, šviežių, ryškių salotų, o ne tradicinės šaltojo periodo baltos mišrainės. Kai tokie norai užeina vakarais, tenka "iškratyti" šaldytuvo daržovių skyrių ir gaminti iš to ką randi. O kartais ir visai skaniai pavyksta :)
Brokolis,
virtas kiaušinis,
smulkintas tunas aliejuje,
pievagrybiai,
salotų lapų mišinys
Brokolių žiedynus 1-2 min. apvirti pasūdytame vandenyje, išgriebti ir palikti nusivarvėti. Pievagrybius supjaustyti plokštelėmis. Virtą kiaušinį supjaustyti skiltelėmis. Salotų lapų mišinį dėti į lėkštę, ant jų sudėti pievagrybius, tuną, kiaušinius ir brokolius.
Skanaus!
P.S. druskos ir užpilo man nereikėjo, užteko nuo tuno.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą