Kai už lango pūga, mano virtuvė kvepia vasariškai geltonais, puriais ir beprotiškai skaniais apelsininiais keksiukais.
100 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių (1,5 apelsino)
100 ml pieno
2 kiaušiniai
50 g grietinės
100 g sviesto
100 g cukraus
250 g miltų
1,5 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
Glajus:
30 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių
100 g cukraus pudros
Kiaušinius išplakti su cukrumi (ir elektrinį plakiklį galima padėti į šalį, nes toliau reikės tik šaukšto). Supilti pieną, sultis, grietinę, ištirpintą ir atvėsintą sviestą ir išmaišyti. Kitame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską. Sausą mišinį suversti į šlapią ir šaukštu išmaišyti. Maišyti tik kol nebeliks miltų, nepersistengti. Tešlą dėti keksiukų formeles ir kepti 180 laipsnių karštumo orkaitėje, apie 20 min (arba iki sauso iešmelio).
Glajui sultis sumaišyti su cukraus pudra iki vientisos masės. Dar šiltus keksiukus kulinariniu teptuku aptepti glajumi ir leisti sustingti. Kai keksiukai visiškai atvės, galima aptepti darkart.
Skanaus!
Internetas
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą