Mano aplinkoje vis dar įprasta manyti, kad salotos negali būti savarankiškas patiekalas, o pagrindiniai ingredientai - virtos bulvės, morkos ir majonezas. Tiesą sakant, persisotinau tradicijų ir pradėjau ieškoti naujų skonių, naujų vaizdų ir naujų įpročių. Man jau kaip ir normalu, kad pietums/vakarienei vien tik salotos, bet namiškiai į visą šitą reikalą vis dar kreivai žiūri ir po didžiulės salotų lėkštės paslapčia dairosi ieškodami kepsnio. Na o kadangi šios salotos yra pakankamai sočios, tai jas drąsiai rekomenduoju vietoje kepsnio :)
Šprotai aliejuje,
salotų lapų mišinys,
kietai virti kiaušiniai,
pomidorai,
pievagrybiai
Salotų lapus sudėti į lėkštę, ant viršaus sudėti šprotus, pjaustytus kiaušinius, pievagrybius ir pomidorus. Jei reikia - pabarstyti druska ir pašlakstyti nuo šprotų likusiu aliejumi.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą