2015 m. liepos 14 d., antradienis

Agurkai korėjietiškai

Nors korėjiečių virtuvė ir nėra mano favoritų sąraše, bet kai užsinoriu ko nors aštraus (arba kai pabosta tradicinės salotos), tada pradedu dairytis į Aziją ir ieškoti kažko. Taip buvo ir šįkart. Ir suradau agurkus. Morkų korėjietiškai pilni prekybos centrai ir tas skonis jau seniai nebe naujiena, o va agurkus išbandyti labai parūpo. Rezultatas toks, kokio ir tikėjausi: aštru, skanu ir nenuobodu.


1 kg šviežių agurkų
1 a.š. druskos
2 v.š. acto
2 v.š. sojų padažo
1 a.š. čili miltelių
1 v.š. sezamų sėklų
4 v.š. aliejaus
3 skiltelės česnako

Agurkus supjaustyti griežinėliais, užberti druską, išmaišyti ir palikti 15-20 min. pastovėti. Nupilti atsiradusį skystį. Česnaką išspausti ant agurkų, suberti čili, užpilti actą, sojų padažą ir išmaišyti. Aliejų pakaitinti, nuimti nuo ugnies, suberti sezamų sėklas (jie iškart pakeis spalvą - truputį paruduos), išmaišyti ir užpilti ant agurkų. Gerai išmaišyti, 10-15 min. palaikyti kambario temperatūroje ir patiekti.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą