Besitvarkydama virtuvėje radau skardinę konservuotų ananasų, ir pirma mintis - noriu keksiukų. Kadangi receptas nusižiūrėtas jau iš anksčiau, tai beliko tik įjungti orkaitę ir maišyti tešlą. Rezultatas maloniai nustebino, nes subėrus miltų mišinį gavosi tokia kieta tešla, kad net kilo mintis ją skiesti ir atsisveikinti su keksiukais, bet laimei viską palikau receptui ir po nepilno pusvalandžio jau mėgavausi puriais, minkštais ir sodriai ananasiniais keksiukais.
1,5 st. miltų
1 st. cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
1,5 a.š. kepimo miltelių
0,5 a.š. druskos
1 kiaušinis
4 v.š. aliejaus
200 g konservuotų ananasų
1/2 prinokusio banano
Kepurėlės:
kepurėlės nėra būtinos, arba galima daryti pagal savo skonį. Aš dariau iš maskarponės, grietinėlės ir cukraus pudros.
Miltus sumaišyti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, kepimo milteliais ir druska. Kiaušinį suplakti su aliejumi. Bananą sutrinti šakute ir kartu su smulkintais ananasais sudėti į kiaušinio plakinį. Įmaišyti miltų mišinį. Tešlą dėti į formeles ir kepti apie 20 min, 200 laipsnių karštumo orkaitėje. Atvėsinti ant grotelių ir puošti kepurėlėmis arba apibarstyti cukraus pudra.
Skanaus!
Gastronom
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą