2015 m. liepos 3 d., penktadienis

Talattouri

Tai kiprietiškas variantas graikiškojo tzatziki, kuris puikiai tiks prie mėsos kaip padažas, ar su šilta pita kaip užkandis (o man labai skanu su bulviniais blynais ar juoda duona).


400 g graikiško jogurto
2 agurkai
1 didelė skiltelė česnako
sauja mėtų lapelių
2 v.š. alyvuogių aliejaus
druskos pagal skonį

Agurkus nulupti, sutarkuoti burokine tarka, sudėti į sietelį, apiberti druska ir palikti 10 min., kad nuvarvėtų agurkų skystis. Česnaką su mėtomis susmulkinti. Viską sumaišyti su jogurtu, uždengti ir 15-20 min. palaikyti šaldytuve. prieš patiekiant gerai išmaišyti, užpilti alyvuogių aliejaus ir patiekti.
Skanaus!
Gastronom


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą