Tai kiprietiškas variantas graikiškojo tzatziki, kuris puikiai tiks prie mėsos kaip padažas, ar su šilta pita kaip užkandis (o man labai skanu su bulviniais blynais ar juoda duona).
400 g graikiško jogurto
2 agurkai
1 didelė skiltelė česnako
sauja mėtų lapelių
2 v.š. alyvuogių aliejaus
druskos pagal skonį
Agurkus nulupti, sutarkuoti burokine tarka, sudėti į sietelį, apiberti druska ir palikti 10 min., kad nuvarvėtų agurkų skystis. Česnaką su mėtomis susmulkinti. Viską sumaišyti su jogurtu, uždengti ir 15-20 min. palaikyti šaldytuve. prieš patiekiant gerai išmaišyti, užpilti alyvuogių aliejaus ir patiekti.
Skanaus!
Gastronom
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą