arba sausainiai - tinginiai. Arba kažkoks tarpinis variantas tarp blynų ir sausainių, kuris labai tinka kai tingisi jungti orkaitę, kočioti tešlą ar formelėmis spausti sausainius. Tiesiog imi gabaliuką tešlos, išploji į ploną blynuką ir kepi ir kepi sausoje keptuvėje. Skanu tiek šalti su arbata, tiek šilti su uogiene.
3 v.š. aliejaus
1,5 st. miltų
1 a.š. kepimo miltelių
80 g cukraus
3 v.š. grietinės
1 kiaušinio trynys
Trynį išplakti su cukrumi ir grietine. Plakant supilti aliejų. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir suberti į trynio plakinį. Užminkyti prie rankų nelimpančią tešlą (jei tešla per minkšta, galima papildomai įberti miltų). Iš tešlos suvolioti 3-4 cm pločio "dešrelę" ir supjaustyti 1 cm storio gabaliukais iš kurių padaryti paplotėlį (arba galima atsignybti po gabalėlį tešlos, suvolioti rutuliuką ir pirštais suploti į ploną blynelį, nes sausainiai kepdami gerai pučiasi) ir kepti įkaitintoje sausoje keptuvėje iš abiejų pusių.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą