Nors braškių sezonas jau į pabaigą, bet dar spėjau nurinkti paskutines uogas ir iškepti keksiukų - pasmaguriavome vietoje vakarienės: kas su stikline pieno, kas su plaktos grietinėlės kepurėle, kas tik grietinėlę nulaižė :)
100-150 g braškių
1,5 st. miltų
1/3 st. greitai paruošiamų avižinių dribsnių
0,5-1 st. cukraus (pagal skonį, aš dėjau truputį daugiau nei pusė stiklinės)
2 kiaušiniai
170 g braškinio jogurto
2 v.š. aliejaus
1 v.š. vanilinio cukraus
1 a.š. malto imbiero
1 a.š. kepimo miltelių
1/4 a.š. sodos
Uogas perpjauti pusiau ar į keletą dalių, priklausomai nuo uogų dydžio. Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Plakant supilti aliejų ir jogurtą. Atskirai sumaišyti miltus su kepimo milteliais, soda, imbieru ir avižiniais dribsniais. Miltų mišinį porcijomis sudėti į kiaušinio-jogurto plakinį ir gerai išmaišyti. Tešlą pilti į formeles, ant viršaus uždėti po keletą gabalėlių braškių ir kepti 25 min, 180 laipsnių karštumo orkaitėje. Atvėsusius apibarstyti cukraus pudra arba papuošti plakta grietinėle ir trintomis braškėmis.
Skanaus!
Gastronom
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą