2013 m. kovo 3 d., sekmadienis

Virtų apelsinų pyragas

Kartais jau taip nutinka, kad prieš kai kurias šventes gauni keletą kilogramų vaisių, kurių paprastai ne itin mėgsti ir net nesugalvotum tokiais kiekiais pirkti. Laimei, laiku ir vietoje, per TV pamatai Beatos laidą ir bent jau keletą tų vaisių visai produktyviai panaudoji. Pirmas dalykas kuris suviliojo iškepti šį pyragą, tai virti apelsinai. Labai jau suintrigavo kas iš viso to gaunasi. Antras dalykas - paprastumas. Sujungus pirmą su antru gaunasi puikus apelsininis ir labai geltonas pyragiukas, o tokiomis niūriomis dienomis ta saulėta spalva labai gerai nuteikia. O jei dar nepagailima rūgštoko glajaus - gera diena garantuota.


2 dideli arba 3 mažesni apelsinai (dėjau 3)
6 kiaušiniai
sviesto (skardos patepimui)
250 g maltų migdolų arba migdolų miltų (labai tingėjau trukti kombainą ir malti migdolus, todėl dėjau kukurūzų miltus. Gal dėl to ir toks geltonas pyragas gavosi)
250 g cukraus
1 a.š. kepimo miltelių

Glajui:
1 citrinos sulčių

5-6 v.š. cukraus pudros

Neluptus apelsinus nuplauti, dėti į puodą, iki pusės užpilti vandeniu ir virti ant silpnos ugnies maždaug 1,5 val. Išvirtus apelsinus supjaustyti skiltelėmis, išimti sėklas (jei jų yra) ir sutrinti blenderiu. Į dubenį mušti kiaušinius, suberti cukrų ir plakti kol masė pabals ir suputos. Į išplaktą masę sudėti apelsinų tyrę ir išmaišyti. Migdolų miltus (mano atveju - kukurūzų miltus) sumaišyti su kepimo milteliais ir suberti į apelsinų masę. Gerai išmaišyti. Tešlą krėsti į sviestu išteptą kepimo formą ir kepti 45 min., 180 laipsnių karštumo orkaitėje. Arba geriausia kepti iki sauso medinio iešmelio.
Glajus. Citrinos sultis išspausti į dubenėlį, berti cukraus pudrą ir išmaišyti iki vientisos masės. Glajų tepti dar ant šilto pyrago, palaukti kol atvės ir skanauti.
Skanaus!
beatosvirtuve.lt



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą