2012 m. birželio 22 d., penktadienis

Pusryčiai bandelėje

Man su pusryčiais nesiseka. Nesiseka ta prasme, kad dažniausiai aš juos pramiegu arba apsieinu su puodeliu kavos ir sūreliu. Bet kai turiu laiko ir, svarbiausia, noro, tada ir pusryčius pasigaminu normalius, kaip kad žmonės valgo :) O kai nereikia niekur bėgti, skubėti ir kai niekas netrugdo, tada mėgaujuosi pusryčiais bandelėje. Siūlau išbandyti.


Bandelė su sezamais (tokia pūsta ir didelė),
1 v.š. majonezo,
1 nedidukas pomidoras,
griežinėlis kumpio ar mėgstamos dešros,
fermentinio sūrio (pagal skonį),
1 S dydžio kiaušinis,
žalumynai (krapai, svogūno laiškai, petražolės ir pan.),
prieskoniai

Bandelės viršų gražiai nupjauti ir išimti minkštimą. Gaunasi toks bandelės kubilėlis, kurio dugną ir sienas ištepti majonezu. Tada susluoksniuoti: gabaliukais pjaustytas kumpis, taip pat gabaliukais pjaustytas pomidoras, žalumynai ir tarkuotas sūris. Ant viršaus gražiai užleisti kiaušinį, pabarstyti prieskoniais, uždėti kepurėlę ir dėti į mikrobangų krosnelę. Kepti apie minutę (ar trumpiau, čia jau priklausomai kokį kiaušinį - skystą ar kietą, mėgstate). Kepant bandelės kepurėlė pasikelia, o ją lengvaispustelėjus pirštu jaučiasi trynio kietumas.
Paprasta, greita ir skanu. O ir ingredientai lengvai keičiami pagal nuotaiką ar šaldytuvo turinį. Vienintelis minusas tas, kad bandelė greitai kietėja ir pavirsta džiūvėsiu, todėl valgant nereikia delsti.
Skanaus:)


1 komentaras: