2014 m. lapkričio 10 d., pirmadienis

Desertinė varškė

Ko gero tai vienas iš labiausiai nostalgiją keliančių vaikystės desertų.... Kai jį atradau prieš nepilną mėnesį, tai gaminu kone kas keletą dienų, nes susivalgo akimirksniu :)


1 kg varškės
40 g želatinos
1 stiklinė pieno
įvairių spalvų želė (aš dedu trijų spalvų po pakelį)
6 v.š. cukraus (galima ir daugiau, pagal skonį)
vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto

Iš anksto pasidaryti želę. Želė geriau daryti tvirtesnę, t.y. pilti mažiau karšto vandens, nei kad nurodyti ant pakuotės. Želatiną užpilti šiltu vandeniu ir 5-7 min. pabrinkinti. Išbrinkusią želatiną sudėti į karštą pieną ir ištirpinti. Pertrintą varškę sumaišyti su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir supylus pieno-želatinos masę gerai išmaišyti. Jei varškė stambesnė, galima darkart pertrinti blenderiu. Želė supjaustyti gabaliukais ir sudėti į varškės masę. Viską gerai išmaišyti, sudėti į norimą formą ir statyti į šaldytuvą bent porai valandų. Stingsta labai greitai, todėl laukiant laikas neprailgsta :)
Skanaus!



1 komentaras: