2015 m. vasario 1 d., sekmadienis

Plikyto šokolado tortas

Naršydama po rusiškus maisto forumus, užtikau daugelio labai išgirtą tortą, dėl jo puraus (daugelio nuomonių tiesiog tobulo) biskvito. Aišku kai visi giria, tai nori nenori ir pats pabandai. Taigi nelaukiau jokios progos ir kibau į darbus. Biskvitas tikrai vertas visų jam skirtų liaupsių, nes iškepė lygus (tik padariau nedovanotiną klaidą: sugramdžiau nuo indo kraštų masės likutį, kuriame buvo neištirpusio cukraus, todėl toje vietoje gavosi kietesnė duobutė. Ir jei ne ta duobutė, tai biskvitą būtų buvę galima pjauti į keturias dalis), beprotiškai minkštas, purus ir sodraus šokolado skonio. Turiu įtarimą, kad kepsiu jį dar ne vieną kartą :)


Biskvitas:
1 st. miltų
1 st. cukraus
1 kiaušinis
1 a.š. sodos
1 a.š. kepimo miltelių
3 v.š. su kaupu kakavos
0,5 st. pieno
5 v.š. aliejaus
0,5 st. verdančio vandens

Pertepimas:
600 g grietinės
1 nedidelė citrina
cukraus pagal skonį

Glazūra:
0,5 st. cukraus pudros
0,5 st. pieno
3 v.š. kakavos
1,5 v.š. sviesto

Biskvitas: cukrų, miltus, kepimo miltelius, sodą ir kakavą sumaišyti tarpusavyje. Kiaušinį išplakti su aliejumi ir pienu. Plakant po truputį suberti sausą mišinį. Galiausiai, per keletą kartų, supilti verdantį vandenį ir gerai išplakti, kad cukrus ištirptų. Gautą masę supilti į kepimo formą ir kepti 25-30 min, 180 laipsnių orkaitėje. Ataušusį biskvitą perpjauti į keletą dalių ir sutepti pasiruoštu kremu ir aplieti šokoladine glazūra.

Pertepimas: į grietinę nutarkuoti citrinos žievelę, supilti išspaustas sultis, suberti cukrų ir išplakti mikseriu iki reikiamo tirštumo.

Glazūra: kakavą sumaišyti su cukraus pudra ir užpilti šiltu pienu. Sudėti minkštą sviestą, gerai išmaišyti ir pakaitinti ant silpnos ugnies, kol glazūra ims tirštėti ir blizgėti. Truputį praaušinti ir aplieti tortą.




P.S. biskvitą kepiau iš dvigubos normos, 24 cm skersmens formoje

1 komentaras:

  1. Sveika.Klausimas;ar bandėte kepti tokiomis proprcijomis?soda(nenugesinta?) ir kepimo milteliai-vienai stiklinei miltų...,ar nesijaučia jų skonis?Koks aliejus tinka

    AtsakytiPanaikinti