2015 m. vasario 3 d., antradienis

Tortas "Spartakas"

Tai vienas pirmųjų mano keptų tortų, mamos gimtadieniui. Labai tvirtas ir labai gerai transportuojamas, o pats skaniausias buvo po trijų parų, kai lakštai gerai permirko ir pats tortas susistovėjo.


Lakštai:
4 kiaušiniai
1,5 st. cukraus
100 g margarino
3 v.š. medaus
5 v.š. su kaupu kakavos
2 a.š. sodos
2 v.š. acto
5 st. miltų

Pertepimas:
1 l pieno
1,5 st. cukraus
3 v.š. krakmolo
0,5 st. miltų
2 kiaušiniai
300 g sviesto
vanilės ekstrakto

Lakštai: kiaušinius, cukrų, kakavą, medų, margariną sudėti į dubenį, kurį statyti ant vandens garų (arba ant silpnos ugnies) ir vis pamaišant kaitinti kol ištirps margarinas ir cukrus. kai masė taps vientisa, supilti actu gesintą sodą ir išmaišyti. kai masė suputos ir padvigubės, nuimti nuo garų vonelės ir po vieną suberti 4 stiklines miltų. Penktą stiklinę išpilti ant stalo ir sukrėtus tešlą minkyti kol nebelips prie rankų (jei tešla labai lips prie rankų, galima dar pridėti miltų). Kai tešla paruošta, imti po gabalėlį, kočioti, pjauti po norimo dydžio lakštus (galima juos subadyti šakute, kad tiesesni iškeptų) ir kepti 200 laipsnių karštumo orkaitėje apie 3-4 min. Iškepusius lakštus atvėsinti.

Pertepimas: kiaušinius išplakti su cukrumi. Suberti krakmolą, miltus ir gerai išplakti. Plakant supilti pieną ir indą statyti ant vidutinės ugnies. Kaitinti kol pradės tirštėti ir atsiras pirmieji burbuliukai. Kremą pravėsinti, sudėti kambario temperatūros sviestą, vanilės ekstraktą, gerai išplakti plakikliu ir sutepti torto lakštus.

Prieš tepant kremą galima lakštus sulaistyti šalta arbata, skiestomis sultimis ir pan., tada tortas bus drėgnesnis. Suteptą tortą bent vienai nakčiai dėti į šaldytuvą (ar kur nors vėsiai), kad susitstovėtų ir tik tada ragauti.

odnoklassniki.ru



1 komentaras:

  1. o radau idomu recepta - bandysiu tai tikrai :-) tik isduokit paslapti kokio mazdaug diametro tortas gaunasi :-)

    AtsakytiPanaikinti