2015 m. lapkričio 7 d., šeštadienis

Turkiškas aguonainis

Esu iš tų keistų žmonių, kurie nejaučia jokios simpatijos šokoladainiams (kaip galima nemėgti pyrago su daug šokolado? Galima :) ), bet negaliu atsispirti aguonainiams. Ir ne bet kokiems, o drėgniems, klampiems ir labai saldiems, kurių užtenka mažyčio gabalėlio, kad praskaidrėtų visa diena. Būtent tokį užtikau kažkur internete, su žyma 'Turkijos virtuvė' (Haşhaş tatlısı) ir jokio kitokio nebekepu. Tik nereikia labai išsigąsti, kad tiek tešla, tiek pats pyragas gaunasi nelabai minkštas ir iškilęs, bet cukraus sirupas padaro savo darbą ir pyragas tampa minkštas ir beprotiškai skanus.


1 st. manų kruopų
1 st. aguonų
1 st. miltų
2 a.š. kepimo miltelių
2 a.š. vanilinio cukraus
0,5 st. cukraus
0,5 st. aliejaus
2 kiaušiniai

Sirupas:
2 st. cukraus
2,5 st. vandens

Pyragas: manus sumaišyti su miltais, aguonomis, kepimo milteliais, vanilinu ir cukrumi. Supilti aliejų, sumušti kiaušinius, gerai išmaišyti, dėti į kepimo formą (geriau į vientisą, o ne atsegamą), išlyginti paviršių ir kepti 180 laipsnių karštumo orkaitėje, apie 30 min.
Sirupas: vandenį supilti į puodą, suberti cukrų ir užvirinus pavirti 10-15 min. Sirupą truputį pravėsinti ir supilti ant karšto pyrago. Patiekti visiškai atvėsusį.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą