2011 m. gruodžio 22 d., ketvirtadienis

Karštas obuolių desertas

Tai buvo pats pirmas obuolių pyragas (jei galima jį pavadinti pyragu), kurį kepiau savarankiškai. Receptą radau kažkokiame žurnale, ir iškart nusprendžiau išbandyti, nes jis nereikalavo jokių didelių pastangu ir buvo kaip tik pradedančiąjai. Tiesiog sumaišai, iškepi ir valgai. Labai skanu su paprastais vaniliniais ledais.

4 obuoliai
1/2 stiklinės cukraus
1 stiklinė miltų
100 g šalto sviesto
1 v.š. kepimo miltelių
1 stiklinė kefyro
cinamono ir vanilinio cukraus pagal skonį

Obuolius nulupti, supjaustyti gabaliukais ir kepimo formoje sumaišyti su cinamonu, vaniliniu cukrumi ir keliais šaukštais cukraus. Sviestą sutarkuoti burokine tarka ir sutrinti su miltais. Įberti kelis šaukštus cukraus, kepimo miltelių ir supilti kefyrą. Viską išmaišyti ir supilti ant obuolių. Apibarstyti cukrumi ir kepti 200 laipsnių orkaitėje, 15-20 min. Arba kol gražiai paruduos.
Iškepusį ir pravėsusį pyragą išversti į lėkštę, kad obuoliai būtų viršuje.

Skanaus :)


Tą pačią tešlą kartais panaudoju ir kitam pyragui, pvz., su avietėmis. Tada nuvalytas uogas beriu tiesiai į tešlą, truputį pamaišau, kad tolygiai pasiskirstytų, ir į orkaitę. Gaunasi taip:


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą