2012 m. rugsėjo 28 d., penktadienis

Šaltas/karštas užkandis "Rožytės"

Kai užpuola netikėti svečiai, tada iš šaldytuvo pradedi traukti visas sukauptas atsargas ir stengiesi atvykėlį pavaišinti ir nustebinti savo sumanumu. Aš savo šaldytuve visada turiu virto kumpio (arba blogiausiu atveju kokios nors "šlapenkės") ir kameroje tūnantį pakelį bemielės sluoksniuotos tešlos, iš kurių ir gaminu "Rožytes", kadaise nužiūrėtas interneto platybėse.


kiaušinis,
pakelis šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos,
virto kumpio griežinėliai,
picos prieskoniai, sezamo, saulėgrąžų sėklos.

Sluoksniuotą tešlą truputį atšildyti (tiek, kad vyniojant nelūžinėtų) ir pakočioti. Perpjauti išilgai pusiau ir išdėlioti virto kumpio griežinėlius. Kumpį dėti taip, kad maždaug pusė griežinėlio būtų išlindę virš tešlos. Ant vienos tešlos juostelės susideda maždaug 2 griežinėliai. Suvynioti ir nupjauti. Ant likusios tešlos vėl dėti kumpį ir vynioti. Paruoštas rožytes dėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, patepti kiaušinio plakiniu, pabarstyti mėgiamais prieskoniais ir kepti 15-20 min. 180-200 laipsnių karštumo orkaitėje. Patiekti kaip šaltą arba kaip karštą užkandį. Skanaus!

P.S. kuo plonesnėmis juostelėmis supjaustysite tešlą, tuo smulkesnės rožytės gausis ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą