2012 m. rugsėjo 18 d., antradienis

Varškės tortas su braškėmis

Vėl varškė, ir vėl tobulas derinys :) Nesu prityrusi tortų kepėja (per visą gyvenimą kol kas pati ir savarankiškai esu iškepusi tik vieną vienintelį tortą), todėl šis tortas kaip tik man, nes jo nereikia kepti, nereikia lygiai biskvitų pjaustyti, nereikia plakti pertepimo ir t.t. Čia tiesiog užtenka viską sumaišyti, sukrėsti į kepimo formą ir įkišus į šaldytuvą kuriam laikui apie jį pamiršti. O prisiminus megautis gaiviu varškiniu torčiuku....


500 ml grietinėlės
4 v.š. cukraus
1 pakelis vanilinio pudingo
750 g varškės
14 g želatinos
0,5 stiklinės pieno
braškių (gali būti ir šaldytos)
sauja aguonų
tarkuoto šokolado papuošimui

Varškę pertrinti per sietelį. Želatiną užpilti 0,5 stiklinės pieno ir plaikyti 30 min. Grietinėlę išplakti su cukrumi ir pudingo milteliais. Tada sudėti varškę ir gerai išmaišyti. Želatiną su pienu nuolat maišant pakaitinti ir plona srovele, maišant, supilti į varškės masę. Varškės masę perskirti pusiau ir į vieną dalį suberti aguonas, ir išmaišyti, o kitą - palikti baltą. Masę su aguonomis dėti į kepimo formą, ant viršaus išdėlioti pasmulkintas braškes ir uždengti likusia varškės mase. Viršų išlyginti ir apibarsčius tarkuotu šokoladu dėti į šaldytuvą 3-4 val.
Skanaus!

P.S. originalus receptas be aguonų, bet man nesinorėjo visiškai baltos varškės, todėl patobulinau pagal save, kad sluoksniai atsirastų, kaip tikrame torte ;)
Moters savaitgalio virtuvė, 2012 m. gegužės Nr.5 (98)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą