2012 m. spalio 13 d., šeštadienis

Balintos kavos kisielius

Bevartydama pagyvenusius receptų žurnalus užtikau keistą ir lig šiol man negirdėtą dalyką - balintos kavos kisielius. Kadangi receptas labai paprastas ir visi ingredientai turimi namuose, todėl iškart ir išbandžiau. Skonis įdomus ir po kelių gurkšnių pasidarė netgi skanu. Beje, atvėsęs kisielius daug skanesnis nei šiltas ;)


1stiklinė vandens
2 šaukštai maltos kavos
0,5 stiklinės cukraus
1 stiklinė pieno
1,5 v.š. krakmolo
1 pakelis vanilinio cukraus
1 v.š. konjako

Papuošimui
200 g grietinėlės
1 v.š. cukraus
juodojo šokolado gabalėlių

Iš vandens, kavos ir cukraus išvirti kavos sirupą. Virti apie 10 min. Tada perkošti per tinklelį. Įpilti pieno, įberti vanilinio cukraus ir užvirti. Maišant supilti vandenyje išleistą krakmolą ir konjaką. Truputį pavirinti.
Kai kisielius šiek tiek atvėsta, supilti į taures.
Prieš patiekiant papuošti plakta pasaldinta grietinėle ir šokolado gabaliukais.
Skanaus!
Kviečiu prie stalo, 2000m., Nr.1

P.S.  aš vietoj konjako dėjau kavos likerį, o vanilinio cukraus sunaudojau 2 a.š. Ir cukraus kitą kartą dėčiau mažiau, nes man buvo per saldu. Beje, plaktos grietinėlės neturėjau, tad teko apsieiti be jos :) Iš duoto kiekio gaunasi 4 pporcijos.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą