2012 m. spalio 20 d., šeštadienis

Zebrinis keksas

Savaitgalis. Niekur nereikia skubėti, galima pasidaryti kažką skanaus ir kramsnojant tiesiog nieko neveikti. Taigi siūlau pažaisti ir išsikepti gražų, gardų ir labai paprastą zebrinį keksą.


1 stiklinė cukraus
2 stiklinės miltų
2 a.š. kepimo miltelių
3 kiaušiniai
1 stiklinė aliejaus
1 stiklinė sulčių (naudojau apelsinų sultis, todėl ir keksas buvo įgavęs geltoną spalvą)
1 v.š. kakavos

Sausus produktus (išskyrus kakavą) sumaišyti su sausais, šlapius - su šlapiais. Po to sausus smaišyti su šlapiais. Galiausiai skirti tešlą pusiau ir į vieną dalį dėti kakavą, į kitą - šaukštą miltų. Abi dalis gerai išmaišyti, imti šaukštą, pasiruoštą kepimo formą ir pilti: šaukštas baltos tešlos, i jos vidurį šaukštas tamsios. Ir taip kol baigsis tešla (arba kol bus pripildyta 3/4 formyčių, jei kepsite mažus keksiukus). Kepti 180 laipsnių orkaitėje, apie 45 min. (arba iki sauso medinio pagaliuko)
Skanaus!

P.S. mano naudojama stiklinė visada yra ta pati, tokia tarybinė, su ranteliu, bet kuo puikiausiai tinka ir kitokia, tik svarbu viską matuoti ta pačia stkline ;)

1 komentaras:

  1. Šita stiklinė pati geriausia..įdomu, kur būtų galima ją gauti.. :)

    AtsakytiPanaikinti