2014 m. birželio 24 d., antradienis

Ažūriniai lietiniai

Nesu labai didelė lietinių blynų kepėja/mėgėja, bet kartais pusdieniui stoju prie keptuvės ir prikepu kalną blynų. Juk reikia šeimą pamaitint. O ir šeima blynų niekada neatsisako. Šįkart išbandžiau ažūrinius lietinius ir buvau įvertinta su kaupu, mat vos spėjau atsiginti nuo vaikų ir jų "noriu blyno". Skanūs, purūs, "skylėti" ir kas svarbiausia, visada pavykstantys. Saldžiamėgiams saldumo tikrai trūks, bet mes valgėme su šokoladiniu padažu, tai buvo pats tas.


0,5 l kefyro
1 stiklinė pieno
1 didelis arba 2 maži kiaušiniai
1,5 stiklinės miltų
1 v.š. cukraus
0,5 a.š. druskos
1 a.š. sodos
1-2 v.š. aliejaus

Kefyrą supilti į puodą ir truputį pašildyti (neužvirinti). Įmušti kiaušinį, suberti cukrų, druską, sodą ir išmaišyti (patogiausia maišyti šluotele). Suberti miltus ir darkart gerai išmaišyti, kad neliktų jokių gumuliukų. Masė turi gautis kaip gera tiršta grietinė. Pieną užvirinti ir plona srovele, pastoviai maišant, supilti į tešlą. Taip gaunasi plikyta tešla. Jei tešla per skysta, galima įberti truputį miltų. Supilti aliejų ir gerai išmaišius kepti blynus įkaitintoje keptuvėje.
Skanaus!
P.S. Keptuvę galima truputį patepti riebalais, bet galima ir netepti, nes į tešlą jau įpilta aliejus. Tik įpylus tešlos į keptuvę, blynas labai gražiai suputoja, išsipūslėja ir labai greitai kepa :)

Receptas iš http://odnoklassniki.ru




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą