2014 m. birželio 29 d., sekmadienis

Netikros vištų blauzdelės

Mano namuose vėl karaliavo internetinių maisto grupių siaubas baubas - faršas :) Idėją nusižiūrėjau iš http://odnoklassniki.ru, tik kai ką pakeičiau: vištienos faršą pakeičiau kiaulienos (tiesiog tuo metu tik tokį turėjau), ir vietoj mažyčių užkandėlių kepiau didelius "kepsnius". Vis tik patarčiau netaupyti savo laiko ir kepti mažesnes "blauzdeles", nes tada ir apskrus gražiau, ir šiaudelis taip greit nesuminkštės (bus galima tiesiog imti į ranką ir valgyti) ir estetinis vaizdas bus žyyymiai gražesnis (nors ir mano gigantiškas variantas buvo įvertintas tiesiog puikiai). Kepant virtuvė kvepėjo čeburekais, o skonis - sultingas ir traškus.


Tešla:
250 g miltų
0,75-1 st. kefyro
0,5 a.š. sodos
žiupsnelis druskos

Įdaras:
500 g faršo (plius mėgiami prieskoniai ar kokie kitokie priedai, kaip svogūnai, morkos ir pan.)

Papildomai:
1 pok. sūdytų šiaudelių
aliejaus kepimui

Miltus ir druską suberti į dubenį. Sodą sumaišyti su kefyru ir supylus į miltus užminkyti minkštą ir nelimpančią tešlą. Iškočioti 1 mm storio lakštą ir jį supjaustyti 3 cm pločio juostelėmis.
Faršą su visais mėgiamais priedais ir prieskoniais gerai išminkyti, padaužyti į stalą ar kočėlu pamušti (man pakako ir paprasto išminkymo).
Imti po norimą kiekį faršo ir uždėjus ant šiaudelio suformuoti "vištos blauzdelę". Imti juostelę tešlos ir ja apvynioti faršą. Jei tešla atstoja ir galai nesulimpa, galima truputį patepti vandeniu ir suklijuoti. Kepti keptuvėje gerai įkaitintame aliejuje iš visų pusių. Aliejaus pilti tiek, kad iki pusės apsemtų "blauzdeles".
Skanaus!
Idėja iš http://odnoklassniki.ru







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą