2014 m. rugsėjo 24 d., trečiadienis

Obuolių-moliūgų-kriaušių sultys

Kiekvienus naujus metus pradedu tyliu kokiu nors pasižadėjimu sau. Šiuos metus pradėjau pasižadėjimu, kad galų gale susidraugausiu su įvairiausio plauko paprikomis ir į savo meniu įtrauksiu daugiau šviežiai spaustų sulčių (gal net ir žalių kokteilių). Metai bėga, o pažadas vis beldžiasi į mano sąžinę ir prisibelsti negali. Iki paprikų niekaip "nedaaugu" (ir galimas variantas, kad tą pasižadėjimą nukelsiu į sekančius metus), o va sultims pagaliau "subrendau". Nesu priešiškai nusiteikusi prieš pasterizuotas sultis, bet šviežios, ypač daržovių sultys, man vis dar atradimas. Iš vaikystės su siaubu pamenu draugių mimikas pasakojant kaip tėvai jas versdavo per diena išgerti stiklinę morkų ir raudonųjų burokėlių sulčių kokteilio.... Laimei pati to nepatyriau ir galiu tik padėkoti savo tėvams už suteiktą pasirinkimo laisvę (sulčių atžvilgiu), vaikystę be moralų apie vitaminų naudą ir pamoką apie tai, kad duoto žodžio reikia laikytis (vieną gražią diena ateis ir paprikų eilė).


Obuoliai
Moliūgas
Kriaušės

Visos proporcijos priklauso nuo apetito ir žmonių skaičiaus. Viską dedam į sulčiaspaudę ir po minutės mėgaujamės šviežiomis sultimis.
Skanaus!
P.S. nieko nesluoksniavau, tiesiog pačios sultys taip nusėdo

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą