2015 m. spalio 3 d., šeštadienis

Obuolių ir varškės pyragas

Kai už lango ruduo, o sodai lūžta nuo obuolių, būtų tikra nuodėmė nekepti obuolių pyrago. Nors aš jį kepu apskritus metus - kartais kaip obuolių pyragą, su daug daug obuolių, o kartais vos ne kaip varškės apkepą - su storu sluoksniu varškės ir keliomis riekelėmis obuolių ant viršaus. Vienaip ar kitaip, jis tiesiog tobulas, skanus ir šiltas, ir šaltas, ir po trijų dienų (jei netyčia tiek laiko "ištempia").

Pagrindas:
180 g sviesto
2 puodeliai miltų (1 puodelis - apie 230 ml. Nors aš niekada tiksliai nematuoju)
2 v.š. cukraus

Įdaras:
500 g varškės (irgi niekada nesveriu)
3 kiaušiniai
obuoliai
cinamonas
10 v.š. cukraus varškei + pagal skonį obuoliams

Šaltą sviestą sutarkuoti burokine tarka ir kartu su miltais bei cukrumi rankomis sutrinti iki trupinių. Gautus trupinius padalinti į dvi nelygias dalis. Didesniąją dalį tolygiai paskirstyti kepimo formoje, o mažesniąją pasilikti pyrago viršui.
Kiaušinius suplakti su cukrumi, dėti varškę, gerai išmaišyti ir supilti ant kepimo skardoje paskleistų trupinių. Išlyginti. Obuolius nuvalyti, supjaustyti plonomis skiltelėmis, sumaišyti su cukrumi ir cinamonu ir sudėti ant varškės. Pasiliktus trupinius užberti ant obuolių, pabarstyti žiupsneliu cukraus, cinamono ir kepti 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 1 val.
Skanaus!
http://www.beatosvirtuve.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą