2015 m. spalio 18 d., sekmadienis

Skonai (scones) su granatais

Scones - tai tradicinės angliškos bandelės kepamos iš įvairių miltų su dar įvairesniais priedais ir dažniausiai būna apvalios arba trikampės. Šių bandelių paruošiamas toks greitas (kepamos ir nesaldžios), kad puikiai tinka pusryčiams prie arbatos ar tiesiog užkandžiui. Kadangi aš kepiau vakare, ir kaip visada, patingėjau padirbėti kočėlu (nors tešla ir nėra elastinga, bet patys pyragėliai atrodytų gražiau), tai formavau rankomis ir gavosi skonai sausainių pavidale :) Nors ir negalėjau perpjauti pusiau ir dar ant šilto pyragėlio užsitepti sviesto, bet tas maloniai sūrus-traškus-saldus skonis nepaliko abejingų :)


1 apelsino žievelė
2 st. miltų
5 v.š. rudo cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
0,3 a.š. sodos
0,5 a.š. jūros druskos
100 g sviesto
1 granatas
100 ml riebios grietinėlės
1 kiaušinis

Nutarkuotą apelsino žievelę sumaišyti su miltais, cukrumi, kepimo milteliais, soda ir druska. Atšaldytą sviestą sutarkuoti į sausą mišinį ir rankomis sutrinti iki trupinių. Suberti granato grūdus. Kiaušinį lengvai suplakti su grietinėle, supilti į miltų-granatų mišinį ir išmaišyti. Suminkyti vientisą tešlą (bet labai nepersistengti minkant, užtenka kad tik visi produktai susijungtų) ir formuoti apvalius arba trikampius pyragėlius. Kepti apie 15 min., 200 laipsnių karštumo orkaitėje.
Skanaus!
Gastronom


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą