2016 m. vasario 28 d., sekmadienis

Šokoladinė kava

Šiandien nuo pat ryto "žaidžiu" su maistu. Dienos pradžiai, kaip ir priklauso, kava. Šįkart nusprendžiau išbandyti šokoladinę kavą. Tai kažkas tarp kakavos ir kavos, bet visai skanu, kaip tik sekmadienio rytui :)


2 a.š. su kaupu maltos kavos
2 a.š. su kaupu kakavos (dėjau karčiąją)
2 a.š. su kaupu cukraus
1/2 st. šalto vandens
1 st. pieno
vanilinio cukraus ir cinamono pagal skonį

Kakavą, kavą ir cukrų supilti į kavos kavinuką (a la turkiškos kavos kavinuką) ir 30 sek. pakepinti ant silpnos ugnies. Supilti vandenį ir užvirinti. Nuimti nuo ugnies, supilti pieną, suberti vanilinį cukrų ir kaitinti iki gražios vientisos kavos spalvos, bet neužvirti. Supilti į puodelius, pabarstyti cinamonu ir mėgautis šokoladine kava.
P.S. turėtų gautis dvi porcijos. Arba viena laaabai didžiulė :)
Skanaus!
edimdoma.ru


1 komentaras:

  1. Norėjau paklausti - o kaip atrodo taai turkiškas kavinukas? :) Ir kur būtų galima tokį įsigyti? Nes skamba labai skaniai.. Aš visiškai atpratau nuo natūraliai užplikomos kavos, nes darbe pas mus stovi 2 nescafe kavos aparatai, tai mes improvizuojam su pieno putom ir su sirupais, tačiau iki šiol nebuvau pagalvojusi, kad būtų galima kakavos įdėti.. Gal būtų galima panašų skonį kaip nors išgauti ir gaminant paprastai - be turkiško kavinuko? :) Kaip suprantu, čia svarbiausias yra tasai paskrudinimas, taip?

    AtsakytiPanaikinti