2016 m. vasario 8 d., pirmadienis

Avinžirnių troškinys su brokoliais

Prisipažinsiu: niekada gyvenime nebuvau ragavusi kokosų pieno. Tiesa, vienąkart, labai seniai, nusipirkau skardinę, atidariau ir pamačiusi kažkokią neaiškią tyrę (nesugalvojau kad reikia tiesiog suplakti) iškart išmečiau. Antras bandymas paragauti kokosų pieno įvyko prieš keletą dienų - nesužavėjo, bet ir neatbaidė. Aišku vieno gerti nesugebėčiau, bet atradau, kad jis pasakiškai dera su ryžiais :)


425 ml (skardinė) konservuotų/virtų avinžirnių
750 g brokolių
250 g ryžių
2 v.š. kario pastos
400 ml nesaldinto kokosų pieno
250 ml vandens
1 svogūnas
1 sk. česnako
druska pagal skonį
aliejaus

Avinžirnius, jeigu jie konservuoti, supilti į sietą ir palikti nusivarvėti. Brokolius išskirstyti žiedynais ir nuplauti. Ryžius išvirti. Svogūną ir česnaką susmulkinti, ir apkepinti įkaitintame aliejuje. Sudėti kario pastą, supilti kokosų pieną, vandenį, įberti druskos ir užvirti. Sudėti brokolius ir pavirti 4 min. Suberti avinžirnius (jei trūksta įberti druskos ir kario pastos), pakaitinti ir supilti ant ryžių.
Skanaus!
lecker.de

1 komentaras: