2011 m. gruodžio 22 d., ketvirtadienis

Sausainiai "Šampinjonai"

Tai itin trapūs ir skanūs sausainiai kuriuos užtikau SM platybėse.



400 g kukurūzų krakmolo
250 g minkšto sviesto
2 kiaušiniai
1 puodelis miltų
1 puodelis cukraus pudros
1 a.š. kepimo miltelių
1 v.š. vanilinio cukraus
1 v.š. kakavos
žiupsnis malto imbiero
žiupsnelis cinamono
indelis su vandeniu
stiklinis butelis (pvz.: nuo alaus)

Į indą sudėti minkštą sviestą, įmušti kiaušinius, suberti vanilinį cukrų, cukraus pudrą ir viską išmaišyti.
Krakmolą, miltus, kepimo miltelius sumaišyti, persijoti ir suberti į pirmą mišinį. Minkyti kol tešla nelips prie rankų (o jei limpa - įberti miltų). Imti po gabaliuką tešlos, formuoti graikinio riešuto dydžio kamuoliukus ir dėti ant kepimo skardos, paliekant nemažus tarpus.
Atskiroje lėkštelėje sumaišyti kakavą, imbierą ir cinamoną. Į kitą lėkštelę įpilti vandens. Imti butelį, jo kakliuką merkti į vandenį, tada pasukioti kakavos mišinyje (kad apliptų) ir įspausti į tešlos rutuliuką, kad liktų apskritimo žymė. Taip kartoti kol visi sausainiai bus įspausti.
Kepti 150-160 laipsnių orkaitėje, 10-15 min. Sausainiai turi likti baltos (ar bent jau šviesios) spalvos, neapskrudę.

Skanaus :)



11 komentarų:

  1. Kokie smagūs :). O jie tvirti gaunasi? Spėju būtų gražus papuošimas tortui.

    AtsakytiPanaikinti
  2. ooo, skanieji turkiški pievagrybiai. iš ties jie labai skanūs ir trapūs gaunasi.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sveiki, smagūs sausainėliai - vaikiui i mokyklą bus smagu nunešti...
    O kiek gaunasi iš šito tešlos kiekio.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Gal galit pasakyti koks skirtumas naudojant bulviu ir kukuruzu krakmola? Siuos sausainius as jau karta kepiau. Kadangi neturejau kukuruzu krakmolo, naudojau bulviu. Sausainiu isvaizda - nuostabi. Ar valgomi? Ne! Visiskai netraskus, greiciau - birus, sprangus. (Esu ragavusi sauso bulviu krakmolo - ispudis tas pats kaip siu, mano gamintu ;-), sausainiu.) Noretusi dar karta pabandyti, bet, jeigu rezultatas tas pats - gaila laiko ir produktu. 

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Asmeniškai man tai skirtumas didžiulis. Esu kepusi su bulvių krakmolu, tai skonis tikrai ne koks buvo. Ir spalva kažkokia papilkėjusi, ir jie patys nebuvo nei trapūs, nei birūs, o sprangūs. Ir net labai. Daugiau neeksperimentuoju, o iškart kepu tik su kukurūzų krakmolu :)
      O iš šito kiekio produktų gaunasi apie 60 sausainukų

      Panaikinti
  5. Aš jau nuo vasaros svajoju kaip kepsiu šiuos pievagrybius, net vis nekyla ranka pirkt brangaus kukurūzų krakmolo.. o gal žinot kur gaut kokį pigesnė nei DanSukker?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš dažniausiai naudoju dr.Oetker krakmolą, bet mačiau IKI parduotuvėje yra kažkoks prancūziškas, kurio 400 g kainuoja tiek pat, kiek 200 g dr.Oetker. Tik to dar neišbandžiau, vis neprisiruošiu....

      Panaikinti
    2. Reiks būtinai paieškot :) kažkaip į IKI retai užsuku :P

      Panaikinti
  6. Sveiki, vakar prisruosiau iškepti šiuos saisainiukus. Galvojau bus WOW, bet truputi nusivyliau, gerai kad kepiau is puses normos. dejau iš "iki" pirkta kukuruza krakmola 400g-3,99Lt(speju gal tas jusu minimas prancuziskas) be kitokio ir nemaciau. taigi jau kad nesigavo supratau nes jie ištežo ir pasidare kaip blynukai jiems bekepant ,neislaike tos savo apvalios grybo formos, o paragavus jautesi truputi krakmolas. beja recepte minimas puodelis kokios talpos? na paguoda ta kad manau jie tiktu panaudoti i tiramisu.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kaip gaila, kad nesigavo.... Atrodo viskas taip paprasta, elementaru, o ima ir nesigauna. Na, bet reik tikėtis, kad bus kitas kartas, kuris pavyks :) Puodelį naudoju koks po ranka papuola, bet kažkur apie 200 ml turėtų būti. Standartinis.

      Panaikinti